tutorial : cara letak header blog di tengah


salam.
ni nak citer sikit masa farah tukar template dulu, salah satu masalah yang farah alami adalah HEADER blog tak berada di tengah blog, skali tengok cam cacat sket, hehek. jadi cari  punya cari last2 jumpa jugak tutor ni kat blog wan hazel. tanx ye. jum terjah! =)

1) Klik Dashboard > Design > Edit HTML 

2) Tick Expand Widget Template

3) cari kod nie (tekan CTRL+F pada keyboard anda untuk memudahkan pencarian)

/* Content



4) COPY dan PASTE kod kat bawah ni betul-betul ATAS kod /* Content :

.Header img { margin-$startSide: auto; margin-$endSide: auto; }

Hasilnya akan jadi cenggini : 

.Header img { margin-$startSide: auto; margin-$endSide: auto; }
 /* Content


5) PREVIEW then SAVE.

perhatian : sesetengah template takde kod /* Content so pandai2 cari sendiri ek. hee

 

12 Luahan Hati:

Cik Nani Noraini on Tuesday, June 07, 2011 11:35:00 AM said...

ekk??bawah kod content 2 kot..hikhik

emimch on Saturday, June 11, 2011 10:55:00 AM said...

cantik header :)

Nurqaseh Ramadhan on Tuesday, June 21, 2011 4:51:00 PM said...

tenz emimch :)

Nurqaseh Ramadhan on Tuesday, June 21, 2011 4:53:00 PM said...

nani : hihi tertukar plak, tenz ye ^_^

ymanzz on Tuesday, July 19, 2011 10:11:00 PM said...

salam tuan tanah..btl ckp awk,kod content xjumpe dkt blog sy,hihihi

Nurqaseh Ramadhan on Thursday, August 04, 2011 6:27:00 AM said...

wslm tymanzz, ooo jadi kna pandai2 carik sdiri, hehe, takpun cuba search content je dulu :)

Eira LoVeLy GuRlz on Monday, January 02, 2012 5:16:00 PM said...

asalmuailaikm...kak cmna kak buat gmbr bwh skli tu...yg ada krtun pompuuan tu..dgn tulisn nya..

Shiti NhorSholeha on Tuesday, July 17, 2012 3:19:00 AM said...

Tahnkyouuuu :)

Serikandi sufi (wan) on Thursday, August 30, 2012 10:21:00 AM said...

terbaek..=)

Siti Wan Nurlaila on Thursday, November 08, 2012 11:30:00 AM said...

thakns wak ;) berkesan..

cT fAraH on Friday, November 16, 2012 11:42:00 PM said...

askum nk tnye cm ne ea wt blog cm aka ny wt xjdi pn nek frust diwt ye huhuhu

Nurqaseh Ramadhan on Sunday, November 18, 2012 7:57:00 PM said...

wslm ct farah... contact akak di facebook yer : https://www.facebook.com/nurqaseh.ramadhan

akak try komen di blog adik tp rasanya ade masalah pd word verify tu, adik kena cek balik yer setting

Post a Comment

Maceh atas sume komen ye... Saya hargai sume pandangan & teguran awak... Mudah-mudahan kita kan jadi lebih baik dari sebelumnya, inshaAllah... moga Allah redha~(^_^)/

 

Designed by : NURQASEH RAMADHAN | Renovated from Ipietoon
Cartoon Illustration By : Nayzak and Syftalkie