Isu Bertudung : Kudaku Gagah Berlari



Salam, okep sebelum ni farah ada keluarkan entry fasal tudung unda, kali ni plak nak ceghiter fesyen bertudung sedara unta plak, haaaa nak tau tudung fesyen ape? Let’s check it out!!!

.
.
.
.
.
.
.
v
Taaaaraaaaaaaaa, mempersembahkan fesyen hangat masa kini, fesyen bertudung ala-ala kuda gitu, hehe. Cantik kan? Macam ekor kuda gak. Jom kita tanya pe perasaan incik kuda lepas jadi icon fesyen bertudung abad ni???

Haha malu-malu kuda plak dia, hmmm cantik ker? Biar betul awak ni, yer tahulah rambut kome semua cantik, rebonding lagi, abis tu kalau dah rebonding mahal2 pakai tudung rugila kan. Tapi kalau tak pakai tudung berdosa plak, alahai macammana ni, nak pakai tudung tapi dalam masa yang sama nak gak kasi orang tengok rambut you all yang lurus berseri seperti mendapat rawatan pantene, “sekali cuba, takmau yang lain”. Wah gitu, iklan jap. 

Kita bukan sesaja nak mengata kat awak, tapi fahamilah apa yang ingin kita sampaikan. Ok saya ambil secara positif awak mahu bertudung, tapi sayangnya awak tak menutupnya secara sempurna. Apa salahnya alang-alang dah bertudung biarlah ia cukup sempurna, pahala dapat dan awak jugak sebenarnya membantu orang lain dari tidak melakukan dosa, Yela bila dah pakai tudung cenggitu, confirm ada yang mengumpat2 kat belakang. Diorang nak tegur malu plak, jadi sama2lah kita insafi diri yek, tutuplah auratmu dengan sempurna, biarlah kita tidak cantik di mata insan, asalkan cantik di mata Allah SWT. Tapi siapa cakap pakai tudung labuh tak menawan? Sejuuuuuuuuk je mata memandangnya, tak gitu Cik Tipah? Heee okep, tu je untuk hari ini, daaaaa wassalam

8 Luahan Hati:

belog amiyo on Tuesday, June 28, 2011 8:46:00 PM said...

nice. sapa makan lada terasa la pedasnya yer. :P

belog amiyo on Tuesday, June 28, 2011 8:47:00 PM said...

nice. sapa makan lada terasa la pedasnya yer. :P

azahrohaizah on Friday, July 01, 2011 10:06:00 AM said...

salam adk Farah

betul la tu adik...mereka bertudung kerana feshen bukan kerana kewajipan menutup aurat.
bukan tambah manis, tambah selekeh ada lah..


* cantik sgt pondok tecik ni..cute macam tuan tanah nya!

aReTikZ on Saturday, July 02, 2011 5:47:00 PM said...

Itu bukan hijab, tetapi azab.. hehe.. ^_^

Nurqaseh Ramadhan on Thursday, July 07, 2011 9:14:00 PM said...

hehe tenkiuq2... sape makan durian, dia yg ase bestnyaaa, hehe

diorang ni da bagus, ada niat nk pakai tudung tp syg silap pilih style plak, heee (^_^)

siskahaidan on Sunday, July 10, 2011 6:37:00 PM said...

Suke suke entri ini.

Nurqaseh Ramadhan on Monday, July 18, 2011 8:08:00 PM said...

hehe... moga sama2 dapat manfaat :)

Faiz Yasin on Tuesday, October 02, 2012 9:19:00 AM said...

dakwah dgn kasih sayang...bgsnye anak menantu nih..hee...teruskan usaha..we all support u.

Post a Comment

Maceh atas sume komen ye... Saya hargai sume pandangan & teguran awak... Mudah-mudahan kita kan jadi lebih baik dari sebelumnya, inshaAllah... moga Allah redha~(^_^)/

 

Designed by : NURQASEH RAMADHAN | Renovated from Ipietoon
Cartoon Illustration By : Nayzak and Syftalkie